Logga in

Viktigt att veta

Det finns vissa saker som kan vara viktigt att veta när man bor på Alivallsgatan:

Våra hus är målade i färgkod enligt följande:

Utvändig Fasadfärg: S1002-Y

Utvändig mörkgråfärg förråd: S4000-N

Mörkgrå färg på Förrådsdörr: S4000-N

Grön ytterdörr: S7020G10-Y

Det är inte enligt våra beslut i Samfällighetens Föreningen möjligt att måla husen i några andra färger.

Det finns också beslut om att alla våra ytterdörrar och markiser skall vara Gröna.

Tänk på att ha de svarta hussiffror synliga på er hus detta är viktigt för eventuella utryckningsfordon skall kunna hitta till just ditt hus. Om dina hussiffror är missfärgade går det lätt att måla dem svarta igen med Hammarlack.

Även brevlådorna skall ha en märkning med nummer, tänk på brevbäraren. Se också till att tömma brevlådan är ni inte hemma be en granne hjälpa er med det eller byt till en brevlåda som är större som ni kan låsa. En överfull brevlåda kan tyvärr sända signaler om att ni inte är hemma och dra till sig tjuvar och det vill vi verkligen inte.

Då vi som många andra har en del råttor i vårt område vill vi påminna om att inte mata småfåglarna och att se till att sopställen utan för ert boende är ordentligt stängda så att varken fåglar eller råttor finner det frestande att försöka hitta något att äta där.

Om ni planerar någon ombyggnad eller tillbyggnad på er fastighet, gäller även exempelvis inglasdae altaner mm så vill vi att ni lämnar in ritningar och bygglov om detta till Styrelsen i god tid innan ni påbörjar er byggnation. En grundregel är att det minst är 4,5 m till föreningens väg samt grannar.

Det är enligt våra beslut i Samfällighetens Föreningen inte möjligt använda annan fasadbeklädnad än det i originalutförandet, se nedan eller på originalritningar.

För att husen ska se så enhetliga ut som möjligt i området så ska det även under vissa fönster på fasaden och på förrådsfasaden vara specialmåttad falspanel. Denna falspanelen 22 x 95 mm finns bara på Göteborgsspecialhyvleri och beställs via: Göteborgs specialhyvleri https://www.gsh.se/ telefon: 031-52 26 40.

Lodrät fasadbeklädnad består av panel med lockpanel. se bild eller originalritningar

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.