Logga in

Parkering

I vårt område har vi 2 st Gästparkeringar utanför Glashuset vid Alivallsgatan 17, en av dessa platserna är i första hand reserverade för de som hyrt Glashuset och den andra åt besökande gäster till boende i området. Mellan Alivallsgatan 48 och 52 finns det ytterligare 4 st Gästparkeringar. Dessa gästplatser är inte ämnade för långtidsparkering för oss boende utan då hänvisar vi till parkeringen vid infarten till området.

Vi har också 10 st Gästparkeringar precis innan ni kör in i vårt området på vänstersida mot Kortedalavägen vilken även kan nyttjas om man har en extra bil.

Under vintern med risk för snöras så är 8 st av det 10 parkeringsplatserna reserverade för det som bor på Alivallsgatan 10-26, vilket innebär att vi bara har 2 st Gästparkeringar under den perioden.


Vi har delat ut 2 st Parkeringskort till varje hushåll som är tänkt att lägga synligt i bilen när vi har gäster.

Då vi har haft problem med att vi har obehöriga som använt våra parkeringa har vi anlitat Västia Parkering för att åka i vårt område och när det ser bilar utan våra Parkeringskort skriva parkeringsböter. Det är därför väldigt att alla respektera detta för att undvika att era gäster får parkeringsböter.

Till glashuset finns där i nuläget 1 st gästparkering för de som hyr huset. Parkeringen är belägen på husets kortsida och det finns en skylt uppsatt vid denna parkering.

Även om era gäster bara skall stanna 1 timme så skall det läggas Parkeringskort i bilen.

Det är också viktigt att vi inte heller parkerar på gatan för det gör det svårt för räddningstjänsten att komma fram om det skulle behövas.

Så här ser våra Parkeringskort ut, det är väldigt viktigt att Västia Parkering kan läsa det lilla ID:nr som står på kortet. Visas inte siffrorna på kortet tydligt i bilfönstert kan en bötfällning ske.

Styrelsen tar inget ansvar för böter som ges utan ansvaret ligger på er som har parkeringskortet / fordonet. Överklagande sker via Västia Parkering på 0771 - 501550. Skulle ett uppenbart misstag ha begåtts av Västia så kan styrelsen vara med att stötta i överklagandet men ansvaret och kontakten ligger fortfarande på den som blivit bötfälld.

Om ni flyttar är det ju lämpligt att ni överlämnar Parkeringskorten till det som köper er bostad.

För att vi alla skall kunna ha våra gäster på våra gästparkeringar så ber vi er respektera att dessa parkeringar är till för just våra gäster.

Vid förlust av ett parkeringkort utgår en administrationskostnad på 100:- kr, då vi måste beställa nytt kort.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.