Månadsbrev September 2020

Publicerad söndag 20 sep 2020, 18:41

Månadsbrev Fältkanonen

Hoppas alla haft en underbar och Corona-fri sommar!

Det var ett tag sen vi gjorde ett utskick så vi kände att det var dags igen efter att ha haft vårt styrelsemöte.

- Nu har det gått drygt 2 månader sedan alla vi fått ta del av ComHems gruppavtal.

Hoppas att alla är nöjda och att alla fått igång tjänsterna problemfritt.

ComHem har varit i vårt område och gjort lite mätningar där det visade sig att vissa signaler in till huset inte var bra. Detta har man nu åtgärdat och nu ska alla ha en ”grön” signal in i huset. Har man problem med själva tjänsten eller att internet är segt, så ska man själv ringa in till ComHem för vidare hjälp.

- Nuvarande styrelse eller nästkommande kommer i framtiden se över gatubelysningen och om man kanske skulle bytt någon/några lampor så att dom lyser starkare. Då tänker vi främst på ställen som hade behövts lysa upp för tryggheten och att det inte stör närmsta boende.

- Styrelsen kommer skicka ut en intresseanmälan gällande en ventilationsgenomngång av husen. Vi kommer först ta kontakt med några företag för att få en uppskattad offert och därefter se hur många hade varit intresserade av detta.

- Vi har inte kommit så långt gällande planeringen av den nya lekplatsen men kommer snart ta ett omtag och även kolla med fler entreprenörer.

- Alla boende har ansvar att klippa sin häck på båda sidorna av häcken, alltså även ut mot väg / gångväg. Den lilla gångvägen mellan längorna har på flera ställen buskar som sticker ut.

- Det är absolut förbjudet att slänga skräp mm i buskaget bakom huslängorna. Styrelsen vet ej vilka har gjort detta, men vi har fått till oss om att påminna om detta. Just nu finns plast mm vid stora parkeringen vid infarten till området. Även kompostavfall får man inte slänga där.

- Som vanligt vill vi påminna bilar att försöka tänka på hastigheten i området. Påpeka gärna detta till era gäster också men även budbilar/företagsbilar som kommer in på området, om ni har möjlighet.

Och föräldrar behöver också påminna sina barn att tänka på att försöka sänka farten när dom cyklar, speciellt i kurvorna. En olycka kan komma väldigt fort i kurvorna men även om bilar börjar backa ut från sina uppfarter.

- Det har blivit oerhört mycket bättre gällande parkeringarna och det är viktigt att vi fortsätter tänka på detta så att våra gäster har plats att parkera när dom kommer.

Vi får inte låna ut parkeringskort till folk som inte bor här att dom kan ställa sina bilar/företagsbilar på våra parkeringsplatsr.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nu till det roliga, STÄDDAG! Höstens städdag kommer ske söndag 18/10, klockan 11.00.

Vi behöver veta om ni kommer och hur många ni blir, senast söndag 11/10, för att kunna planera inköp.

Ni kan maila till styrelsen@faltkanonen.se och samtidigt kan ni skriva förslag på saker vi kan göra under städdagen om ni har detta.

Mvh Styrelsen

Patric, Karin, Mirre, Amra, Fikret

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.