Månadsbrev Februari 2021

Publicerad onsdag 10 feb 2021, 18:01

Månadsbrev Fältkanonen

Äntligen kom snön! Lite ljusare, lite trevligare! Och våra yngsta barn får lära sig vad snö då den lyst med sin frånvaro ett bra tag.

- Styrelsen har anlitat TG Ventilation i Gamlestan som gjort en översyn på ventilationen i Glashuset. Då vår ventilation är lika gammal som husen och vi inte gjort någon översyn av denna under alla år. Fanns det en hel del att åtgärda och byta för att säkerställa att huset mår så bra som möjligt. Vi har även valt att göra en mindre ombyggnad för att få bort den höga ljudnivån som den gamla anläggningen gav ifrån sig. Vi hoppas att våra gäster som sover där kommer att uppskatta detta.

- Det har varit ett fåtal boende som valde att göra en ventilationsgenomgång av sina egna hem. Det som valde detta anlitade TG Ventilation som rensade ventilationen men även bytte reservdelar som behövdes. Fläktarna som sitter på vinden har många år på nacken. Har du eller tidigare ägare inte bytt ut denna är det förmodligen hög tid för detta, då vi vet att många inte fungerar längre. Ventilationen inomhus är viktigt för att varje hus och det som bor där skall må så bra som möjligt. Ett lämpligt intervall att se över ventilationen är 3-4 år för att säkerställa att luftflödet i huset är som det skall vara.

Ett tips till er som har funderat på att göra det är att göra det ihop med sina grannar för då delar man på kostnaderna för maskinerna och framkörningsavgiften. Man kan även använda ROT-avdrag för er som är berättigade till det.

TG Ventilation har ritningar på alla hustyper och ventilationer vilket gör det enkelt att anlita dem. TG Ventilation når ni på Telefon 031-43 03 90.

- Ett boende har haft problem med vattenläckage av sin fjärrvärmeanläggning. Då den sitter i förrådet, kan det var bra att titta till den då och då även på vinterhalvåret.

Vid problem ringa till Göteborgs Energi 031-626262. Vi tror att det flesta ”hyr” sin anläggning och då kostar besöken inget men kontrollera det innan ni får ut er tekniker.

- Styrelsen har även kollat upp vad som gäller vattenrör och avlopp. Kretslopp och Vatten ansvara för vattenrör och avloppsrör fram till fastighetsgränsen. Varje Fastighetsägare ansvar sedan för detta från sin fastighetsgräns. Detta kan vara bra att veta i fall ni kommer att få problem.

- Styrelsen har skickat ut mail om vattenavläsningen som sker mellan 1-15 februari. Där finns instruktioner hur ni går till väga för att det ska bli korrekt. För dem som inte redan har skickat oss ett fotografi på er vattenmätare ber vi er göra det så snart som möjligt.

-För att förbereda inför Föreningsstämman 2021 som vi planerar att hålla 24 April 2021 vill vi påminna alla om att Motioner till Föreningsstämman skall vara Styrelsen tillhanda senast 28 Februari 2021. Det går bra att maila in dem till styrelsen@faltkanonen.se eller lägga en lapp i brevlådan i Glashuset.

Som vanligt vill vi påminna om hastigheten i området och tänka på att det blir mörkare tidigare.

Mvh Styrelsen

Patric, Karin, Miroslav, Fikret, Amra

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.