Månadsbrev December 2020

Publicerad måndag 14 dec 2020, 18:44

Månadsbrev Fältkanonen

Julen är snart här och ett konstigt, jobbigt år är snart till ända.

Får hoppas att 2021 blir ett roligare och friskare år.

Vi vill börja med att tacka er alla för deltagandet på städdagen. Alltid lika roligt att träffa sina grannar och umgås. Förhoppningsvis kan vi till vårstädningen ha det ännu trevligare med mat mm.

Årsmöte och städdagen är just nu planerade 24/4. Vi tänkte slå ihop båda dessa händelser så som i våras. Skriv upp detta datum i era kalendrar men ny info kommer när det närmar sig.

-Vår nya lekplats är verkligen på gång nu, äntligen. Vi har fått offert men för att kunna acceptera den behöver vi få en sista komplettering så att datum och alla detaljer finns med. Vi tycker att detta är en väldigt viktigt och samtidigt stor investering för föreningen. Vår gamla lekplats är sliten och känns som om den är gjord för små barn. På vår nya lekplats kommer det även att finnas aktiviteter för det lite äldre barnen. Vi har satt en maxbudget för detta projekt till 250 000 kr.

På vår gamla lekplats kommer det bli en gångväg till spårvagnen och en gräsyta.

Planerna är att få klart vår nya lekplats lagom till vårstädningen.

En viktig sak kommer vara att inga bilar kommer få stå parkerade framför gräsytan där lekplatsen kommer stå. Detta för att ha fri framkomlighet för lastbilar och maskiner, men även pga. säkerhet.

Även här kommer vi skicka ut viktig information i samband med starten av bygget.

- Vi har påpekat misstänkta brister i asfalten till entreprenören. Längan mellan husen nedanför Beväringsgatan har däckmärken från dubbdäck, men där är det naturligt slitage. Vid mer slitage skulle vi återkomma.

Det tråkiga är asfalten som fått ojämnheter när man kör in vid Alivallsgatan från huvudvägen. Trots avspärrningar och information flertal gånger så var det vissa som inte kunde respektera detta utan körde med sina bilar på den nylagda asfalten och gräsmattan. Detta ledde till att översta lagret på ett ställe följde med bildäcken så det ser ojämnt och slitet ut.

- Mörka tider så här års så tänk på att tända lampor utomhus och även vara uppmärksamma på folk som rör sig i vårt område som inte bor här. Vi känner dock att det blivit lugnare på senare tid.

- Tänk även på att inte ha någon mat utomhus då det drar till sig råttor.

Vi i styrelsen vill önska alla boende en underbar Jul, ett Gott Nytt År.

Fira säkert!

Mvh Styrelsen

God Jul och Gott nytt år! - Ingelstad IKPatric, Karin, Miroslav, Fikret, Amra

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.